- Studententijd: haal het meeste uit je studentenleven
- Posts
- Studententijd
Studententijd
Haal het maximale uit je studentenleven
🥳 Gefeliciteerd, je eindexamens zitten erop!
De spanning van de examens is voorbij. De boeken kunnen dicht, de samenvattingen de prullenbak in en je hoeft niet meer dagelijks te kijken op Scholieren.com. Tijd om je voor te bereiden op je volgende stap. Want… je studententijd gaat nu beginnen!
Welkom daarom bij Studententijd - de nieuwsbrief van Studenten.com die je helpt om alles uit je studentenleven te halen. Start snel met lezen!
Utrecht, Leiden of toch Maastricht? Kom erachter welke studentenstad het beste bij jou past 👇
Vijf handige dingen om te weten voordat je gaat studeren
Het studentenleven is niet te vergelijken met het leven op de middelbare school. Maar geen zorgen, het is allemaal minder spannend dan het lijkt. Deze tips hebben wij verzameld van ouderejaars studenten:
Bang dat je de verkeerde studiekeuze hebt gemaakt? Begrijpelijk. Het is ook niet zomaar iets. Maar weet dat het niet erg is als dit het geval blijkt te zijn. Uiteindelijk is het ook heel belangrijk om te weten wat je niet wil, en doe je toch ervaringen en kennis op.
Wil je op kamers of twijfel je nog? In beide gevallen is het handig om je alvast in te schrijven bij websites die studentenhuizen in jouw studentenstad bieden. De woningcrisis is verschrikkelijk in studentenland en hoe langer je inschrijftijd bij dit soort websites, hoe eerder je kans maakt op een woning.
Je studieboeken zijn niet langer gratis zoals op de middelbare school. Tip: schaf niet alle boeken aan. Soms heb je maar een paar hoofdstukken nodig en kan je het beter lenen in de bieb of van een studiegenoot. Wil je ze toch kopen? Kijk dan eerst of je ze tweedehands kan krijgen.
Nu je gaat studeren, scheiden de wegen van jou en je middelbare schoolvrienden. Dat kan spannend zijn, maar geen zorgen: volgens veel ouderejaars betekent dit echt niet altijd het einde van de vriendschap. Het is juist ook leuk dat jullie nu andere dingen doen of in andere steden wonen.
Dag supermarktbaantje! Nu je gaat studeren, krijg je misschien ook de behoefte om werk te zoeken dat bijdraagt aan je loopbaan. Het is daarom goed om te weten dat veel onderwijsinstellingen vacaturebanken hebben. Handig om alvast wat ervaring op te doen (en ondertussen geld te verdienen).
Twijfel jij nog of je lid wil worden van een studentenvereniging? Check dan dit artikel:
Wil je op kamers? Check dan deze hospiteertips!
@studententijd Wat zijn jullie tips voor hospiteren? 👇#studenten #hospiteren
Wil je op introductieweek voor je studie begint? Leuk! Maar schrijf je dan wel op tijd in 👇
En dan, als laatste, nog een paar handige artikelen voor jou op Studenten.com
Vergeet het niet: als student heb je recht op de basisbeurs! Ontdek hier hoe je eenvoudig en snel je basisbeurs kunt aanvragen.
Is het jou nu al gelukt om een kamer te bemachtigen? Gefeliciteerd! Alleen volgt dan nu de volgende stap: verhuizen naar je nieuwe studentenstad. Hoe wen je snel op een nieuwe plek?
Klaar met je eindexamens, betekent ook een lange zomer! Ben je nog op zoek naar vakantietips? Check dan dit artikel met budget reistips.
Als je straks gaat studeren, mag je ook gebruikmaken van één van de fijnste gratis dingen: je studenten-ov. Lees er alles over in deze ov-gids.
Studentenverenigingen zijn niet weg te denken uit het studentenleven. Maar hoe weet je nou of en bij welke vereniging je lid wil worden? En wat zijn dan vervolgens de dingen waar je voor en nadat je je inschrijft rekening mee moet houden?